Csupacsoki keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • kb 1 ek vanília aroma
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 1 tábla ét vagy tejcsokoládé

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, alul-felül sütés programra. A csokikat egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.

A puha margarint/vajat alaposan elkeverjük a kétféle cukorral, majd a tojást és a vanília aromát hozzáadjuk és az egészet jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, a lisztet, a kakaóport és jól keverjük el az egészet.

A csokikat a végén adjuk hozzá és jól keverjük el a masszában.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát evőkanállal ráhalmozzuk, majd kissé ellapítjuk. A kekszeket egymástól távolabb tegyünk, mert sütés közben kissé elterülnek.

Kb 7-8 perc alatt süssük készre. Ne ijedjünk meg, ha kivesszük ennyi idő után, még puhának, sületlennek látszik, de nem az! Fontos, hogy ne süssük tovább, mert akkor kiszárad!

Vegyük ki a kész kekszeket és hagyjuk kihűlni a tepsin. Ahogy hűl, úgy lesz egyre szilárdabb halmazállapotú.

Ha nem fogy el még aznap, akkor tegyük dobozba. Másnap is ugyanolyan finom, puha lesz. Nekünk ebből az adagból 22 db kekszünk lett.