Citromos-mákos keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g barna rizsliszt
- 3 dkg negyedannyi ugyanannyi (vagy 3 ek eritrit vagy más cukorhelyettesítő)
- 1 tk sütőpor
- 3 ek szemes mák
- csipet só
- 70 g puha vaj
- 100 ml tej vagy más növényi tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edénybe vagy tálba tesszük és elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a levét is.
Hozzáadjuk a tojást, tejet és a puha vajat, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát kiadagolhatjuk kanállal, vagy csillagcsöves habzsákba téve tetszőleges formákat nyomhatunk vele a tepsibe.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









