Citromos-mákos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g barna rizsliszt
- 3 dkg negyedannyi ugyanannyi (vagy 3 ek eritrit vagy más cukorhelyettesítő)
- 1 tk sütőpor
- 3 ek szemes mák
- csipet só
- 70 g puha vaj
- 100 ml tej vagy más növényi tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edénybe vagy tálba tesszük és elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a levét is.
Hozzáadjuk a tojást, tejet és a puha vajat, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát kiadagolhatjuk kanállal, vagy csillagcsöves habzsákba téve tetszőleges formákat nyomhatunk vele a tepsibe.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »