Citromos-mákos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g barna rizsliszt
- 3 dkg negyedannyi ugyanannyi (vagy 3 ek eritrit vagy más cukorhelyettesítő)
- 1 tk sütőpor
- 3 ek szemes mák
- csipet só
- 70 g puha vaj
- 100 ml tej vagy más növényi tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edénybe vagy tálba tesszük és elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a levét is.
Hozzáadjuk a tojást, tejet és a puha vajat, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát kiadagolhatjuk kanállal, vagy csillagcsöves habzsákba téve tetszőleges formákat nyomhatunk vele a tepsibe.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »