Citromos-mákos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g barna rizsliszt
- 3 dkg negyedannyi ugyanannyi (vagy 3 ek eritrit vagy más cukorhelyettesítő)
- 1 tk sütőpor
- 3 ek szemes mák
- csipet só
- 70 g puha vaj
- 100 ml tej vagy más növényi tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat egy edénybe vagy tálba tesszük és elkeverjük. Belereszeljük a citrom héját és hozzáöntjük a levét is.
Hozzáadjuk a tojást, tejet és a puha vajat, majd robotgéppel alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A masszát kiadagolhatjuk kanállal, vagy csillagcsöves habzsákba téve tetszőleges formákat nyomhatunk vele a tepsibe.
180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »