Boszorkány ujjak recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta elkészítése
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15-20 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen formázni.
A formázás
A pihentetett tésztát kisebb cipókra osztjuk, majd mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk. A tésztából kb. 10 cm-es darabokat vágunk, és mindegyiknek olyan alakot formázunk, mintha egy-egy ujj lenne – középen kialakítva egy nagyobb „bütyköt”, hogy élethű legyen.
Sütés
A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd mindegyik „ujj” elejére egy-egy felezett mandulát nyomunk, ami a körmöt fogja szimbolizálni. Szezámmaggal megszórjuk őket a még látványosabb hatás érdekében. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Díszítés
Amikor a sütik kihűltek, gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, és egy kevés olajjal elkeverjük, hogy fényesebb legyen. Egy kis ecsettel a mandulák tetejét megfestjük, hogy még „ijesztőbb” legyen az ujjhatás. Alternatívaként piros ételfestékkel is megkenhetjük a „körmöket”, hogy még véresebb hatást keltsenek.
Ez az egyszerűen elkészíthető, de látványos sütemény remekül illik például egy halloween partira!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »