Boszorkány ujjak recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta elkészítése
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15-20 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen formázni.
A formázás
A pihentetett tésztát kisebb cipókra osztjuk, majd mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk. A tésztából kb. 10 cm-es darabokat vágunk, és mindegyiknek olyan alakot formázunk, mintha egy-egy ujj lenne – középen kialakítva egy nagyobb „bütyköt”, hogy élethű legyen.
Sütés
A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd mindegyik „ujj” elejére egy-egy felezett mandulát nyomunk, ami a körmöt fogja szimbolizálni. Szezámmaggal megszórjuk őket a még látványosabb hatás érdekében. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Díszítés
Amikor a sütik kihűltek, gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, és egy kevés olajjal elkeverjük, hogy fényesebb legyen. Egy kis ecsettel a mandulák tetejét megfestjük, hogy még „ijesztőbb” legyen az ujjhatás. Alternatívaként piros ételfestékkel is megkenhetjük a „körmöket”, hogy még véresebb hatást keltsenek.
Ez az egyszerűen elkészíthető, de látványos sütemény remekül illik például egy halloween partira!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









