Boszorkány ujjak recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta elkészítése
Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15-20 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen formázni.
A formázás
A pihentetett tésztát kisebb cipókra osztjuk, majd mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk. A tésztából kb. 10 cm-es darabokat vágunk, és mindegyiknek olyan alakot formázunk, mintha egy-egy ujj lenne – középen kialakítva egy nagyobb „bütyköt”, hogy élethű legyen.
Sütés
A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd mindegyik „ujj” elejére egy-egy felezett mandulát nyomunk, ami a körmöt fogja szimbolizálni. Szezámmaggal megszórjuk őket a még látványosabb hatás érdekében. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.
Díszítés
Amikor a sütik kihűltek, gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, és egy kevés olajjal elkeverjük, hogy fényesebb legyen. Egy kis ecsettel a mandulák tetejét megfestjük, hogy még „ijesztőbb” legyen az ujjhatás. Alternatívaként piros ételfestékkel is megkenhetjük a „körmöket”, hogy még véresebb hatást keltsenek.
Ez az egyszerűen elkészíthető, de látványos sütemény remekül illik például egy halloween partira!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »