Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Boszorkány ujjak recept

Boszorkány ujjak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A díszítéshez:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 teáskanál napraforgó olaj
    • 2 evőkanál szezámmag
    • 10 dkg hámozott mandula

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése

    Egy mély tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a vajat, a darált diót, a cukrot, az egész tojást és a tojássárgáját. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk. A tésztát 15-20 percig hűtőben pihentetjük, hogy könnyebben lehessen formázni.

    A formázás

    A pihentetett tésztát kisebb cipókra osztjuk, majd mindegyiket ujjnyi vastagra sodorjuk. A tésztából kb. 10 cm-es darabokat vágunk, és mindegyiknek olyan alakot formázunk, mintha egy-egy ujj lenne – középen kialakítva egy nagyobb „bütyköt”, hogy élethű legyen.

    Sütés

    A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd mindegyik „ujj” elejére egy-egy felezett mandulát nyomunk, ami a körmöt fogja szimbolizálni. Szezámmaggal megszórjuk őket a még látványosabb hatás érdekében. Az előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Díszítés

    Amikor a sütik kihűltek, gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét, és egy kevés olajjal elkeverjük, hogy fényesebb legyen. Egy kis ecsettel a mandulák tetejét megfestjük, hogy még „ijesztőbb” legyen az ujjhatás. Alternatívaként piros ételfestékkel is megkenhetjük a „körmöket”, hogy még véresebb hatást keltsenek.

    Ez az egyszerűen elkészíthető, de látványos sütemény remekül illik például egy halloween partira!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá