Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Azonnal süthető, puha mézeskalács recept

Azonnal süthető, puha mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • kb 1 dl méz (folyékony)
    • 15 dkg porcukor
    • 3-4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint kevesebb is mehet bele)
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal.

    Ha nem bírja a kezünk a morzsolást és van aprítónk, akkor abba tegyük a vajat, tegyünk rá a lisztből és párszor indítsuk el a gépet. Elvégzi helyettünk ezt a részt gyorsan.

    Ezután adjuk hozzá a tésztához a tojásokat, öntsünk kevés mézet is hozzá és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Menet köben még annyi mézet gyúrjunk a tésztába, amennyivel könnyen formázható lesz és nem ragacsos. Nem biztos, hogy mind kelleni fog.

    Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vastagra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. Arra figyeljünk, hogy egy tepsire nagyjából egyforma nagyságúak kerüljenek, mert azok nagyjából ugyanannyi idő alatt sülnek meg.

    180 fokra melegített sütőbe toljuk és a formák méretétől függően 8-10 perc alatt megsütjük a mézeskalácsokat.

    Amint látjátok a képen, formatartóak valamennyire (mivel van benne térfogatnövelő kissé deformálódik a forma, de nem vészes) szóval ha nem szeretnétek cukormázat rátenni (mint én :D ), akkor nyomdázhattok is a tésztára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá