Azonnal süthető, puha mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- kb 1 dl méz (folyékony)
- 15 dkg porcukor
- 3-4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint kevesebb is mehet bele)
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal.
Ha nem bírja a kezünk a morzsolást és van aprítónk, akkor abba tegyük a vajat, tegyünk rá a lisztből és párszor indítsuk el a gépet. Elvégzi helyettünk ezt a részt gyorsan.
Ezután adjuk hozzá a tésztához a tojásokat, öntsünk kevés mézet is hozzá és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Menet köben még annyi mézet gyúrjunk a tésztába, amennyivel könnyen formázható lesz és nem ragacsos. Nem biztos, hogy mind kelleni fog.
Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vastagra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. Arra figyeljünk, hogy egy tepsire nagyjából egyforma nagyságúak kerüljenek, mert azok nagyjából ugyanannyi idő alatt sülnek meg.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és a formák méretétől függően 8-10 perc alatt megsütjük a mézeskalácsokat.
Amint látjátok a képen, formatartóak valamennyire (mivel van benne térfogatnövelő kissé deformálódik a forma, de nem vészes) szóval ha nem szeretnétek cukormázat rátenni (mint én :D ), akkor nyomdázhattok is a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »