Azonnal süthető, puha mézeskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- kb 1 dl méz (folyékony)
- 15 dkg porcukor
- 3-4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint kevesebb is mehet bele)
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal.
Ha nem bírja a kezünk a morzsolást és van aprítónk, akkor abba tegyük a vajat, tegyünk rá a lisztből és párszor indítsuk el a gépet. Elvégzi helyettünk ezt a részt gyorsan.
Ezután adjuk hozzá a tésztához a tojásokat, öntsünk kevés mézet is hozzá és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Menet köben még annyi mézet gyúrjunk a tésztába, amennyivel könnyen formázható lesz és nem ragacsos. Nem biztos, hogy mind kelleni fog.
Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vastagra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. Arra figyeljünk, hogy egy tepsire nagyjából egyforma nagyságúak kerüljenek, mert azok nagyjából ugyanannyi idő alatt sülnek meg.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és a formák méretétől függően 8-10 perc alatt megsütjük a mézeskalácsokat.
Amint látjátok a képen, formatartóak valamennyire (mivel van benne térfogatnövelő kissé deformálódik a forma, de nem vészes) szóval ha nem szeretnétek cukormázat rátenni (mint én :D ), akkor nyomdázhattok is a tésztára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »