Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a porcukrot, fűszerkeveréket, szódabikarbónát, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal.
Ha nem bírja a kezünk a morzsolást és van aprítónk, akkor abba tegyük a vajat, tegyünk rá a lisztből és párszor indítsuk el a gépet. Elvégzi helyettünk ezt a részt gyorsan.
Ezután adjuk hozzá a tésztához a tojásokat, öntsünk kevés mézet is hozzá és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Menet köben még annyi mézet gyúrjunk a tésztába, amennyivel könnyen formázható lesz és nem ragacsos. Nem biztos, hogy mind kelleni fog.
Ezután enyhén lisztezett felületen nyújtsuk a tésztát 3-4 mm vastagra és tetszés szerinti formákkal szaggassuk ki. Arra figyeljünk, hogy egy tepsire nagyjából egyforma nagyságúak kerüljenek, mert azok nagyjából ugyanannyi idő alatt sülnek meg.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és a formák méretétől függően 8-10 perc alatt megsütjük a mézeskalácsokat.
Amint látjátok a képen, formatartóak valamennyire (mivel van benne térfogatnövelő kissé deformálódik a forma, de nem vészes) szóval ha nem szeretnétek cukormázat rátenni (mint én :D ), akkor nyomdázhattok is a tésztára.