Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ablakos keksz recept

Ablakos keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • pici só
    • vaníliás cukor
    • citromhéj

    Az ablakokhoz:

    • gyümölcsös kemény cukorka

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a citromhéjat, a sót és a vaníliás cukrot, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, éppen csak addig, amíg a tészta összeáll. Nem szükséges túl sokáig gyúrni. Ezután a tésztát fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.

    Pihentetés után lisztezett deszkán pár milliméter vastagságúra nyújtjuk. A tésztából formákat szaggatunk ki, majd minden darab közepét egy kisebb formával is kiszúrjuk, hogy helyet készítsünk az “ablaknak”. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

    A lyukakba apróra tört keménycukorkát szórunk. Ehhez a cukorkát egy sütőpapír között klopfolóval összetörjük, majd a törmelékkel megtöltjük a kekszek közepét.

    A tepsit 180-190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket, éppen csak addig, amíg a szélek halványan barnulni kezdenek. A cukor a sütés során megolvad, és gyönyörű áttetsző “ablakokat” képez a kekszekben.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek