Hozzávalók:
Az ablakokhoz:
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, a citromhéjat, a sót és a vaníliás cukrot, majd az egészet gyorsan összegyúrjuk, éppen csak addig, amíg a tészta összeáll. Nem szükséges túl sokáig gyúrni. Ezután a tésztát fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Pihentetés után lisztezett deszkán pár milliméter vastagságúra nyújtjuk. A tésztából formákat szaggatunk ki, majd minden darab közepét egy kisebb formával is kiszúrjuk, hogy helyet készítsünk az “ablaknak”. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
A lyukakba apróra tört keménycukorkát szórunk. Ehhez a cukorkát egy sütőpapír között klopfolóval összetörjük, majd a törmelékkel megtöltjük a kekszek közepét.
A tepsit 180-190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt megsütjük a kekszeket, éppen csak addig, amíg a szélek halványan barnulni kezdenek. A cukor a sütés során megolvad, és gyönyörű áttetsző “ablakokat” képez a kekszekben.