Tarka kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 2 dl olaj
- 2 kanál cukor
- 1 csipet só
- 1 élesztő
- 1 citrom lereszelt héja
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 evőkanál kakaó
- 700 g liszt
A sziruphoz
- 700 g cukor
- 7 dl víz
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt és a 2 kanál cukrot. Hozzáadjuk az olajat, a sót, a 3 tojás sárgáját, a citrom lereszelt héját majd végül a lisztet.
Összeállítjuk a tésztát és két részre osztjuk és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaót. Mindkét tésztát 8-8 részre osztjuk és egyforma kerekre nyújtjuk ki minél vékonyabbra. Egy fehér tésztára ráteszünk egy kakaós tésztát és még együtt is nyújtjuk. 12 egyenlő részre vágjuk és kiflinek feltekerjük.
Előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Közben megfőzzük a szirupot a víz, cukor és a kifacsart citrom levéből. A meleg kifliket 5 percnyit tartsuk a szirupban!
A csigához 3-3 tésztát nyújtottam ki téglalap formára és feltekertem, majd vékonyra fölszeltem, sütöttem és a szirupba raktam!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »











