Tápiókapuding passiógyümölcs lekvárral recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g apró szemű tápióka gyöngy
- 300 ml víz
- 1 vanília rúd belseje vagy aroma
- 600 ml kókusztej
- 60 g kristálycukor
- 4 maracuja minimum, de ha 6-8 db van az még jobb
- befőzőcukor (2:1-es vagy 3:1-es, mindegy, de kevés cukrot tegyünk csak a maracujához)
Elkészítése:
A tápiókát a vanília rúd magjaival egy nagyobb lábasban állni hagyjuk a vízben negyed órát. Ez idő alatt kicsit felszívja a vizet.
Addig a maracuják húsát egy lábasba kanalazzuk és kevés (nem sok) befőzőcukorral lekvárrá főzzük. Nem is tudom, úgy 1 evőkanálnyit, de kóstolhatjuk ízlés szerint. Hagyjuk hűlni.
Ha felszívta nagyjából a tápióka a vizet, felöntjük kókusztejjel, majd addig főzzük kevergetve, míg a gyöngyök puhák és áttetszőek lesznek. Ha készre főtt, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a cukrot.
Ezután rétegezhetjük is a lekvárral pezsgős poharakba. Alulra mehet vagy 1 kis réteg lekvár, rá puding, megint egy kis lekvár és tápiókával zárjuk.
Tipp:
Másféle, savanykásabb lekvárral is jól működik! Készítettem már például zöldparadicsom lekvárral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »


