Tápiókapuding passiógyümölcs lekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g apró szemű tápióka gyöngy
- 300 ml víz
- 1 vanília rúd belseje vagy aroma
- 600 ml kókusztej
- 60 g kristálycukor
- 4 maracuja minimum, de ha 6-8 db van az még jobb
- befőzőcukor (2:1-es vagy 3:1-es, mindegy, de kevés cukrot tegyünk csak a maracujához)
Elkészítése:
A tápiókát a vanília rúd magjaival egy nagyobb lábasban állni hagyjuk a vízben negyed órát. Ez idő alatt kicsit felszívja a vizet.
Addig a maracuják húsát egy lábasba kanalazzuk és kevés (nem sok) befőzőcukorral lekvárrá főzzük. Nem is tudom, úgy 1 evőkanálnyit, de kóstolhatjuk ízlés szerint. Hagyjuk hűlni.
Ha felszívta nagyjából a tápióka a vizet, felöntjük kókusztejjel, majd addig főzzük kevergetve, míg a gyöngyök puhák és áttetszőek lesznek. Ha készre főtt, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a cukrot.
Ezután rétegezhetjük is a lekvárral pezsgős poharakba. Alulra mehet vagy 1 kis réteg lekvár, rá puding, megint egy kis lekvár és tápiókával zárjuk.
Tipp:
Másféle, savanykásabb lekvárral is jól működik! Készítettem már például zöldparadicsom lekvárral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »