Tápiókapuding passiógyümölcs lekvárral recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g apró szemű tápióka gyöngy
- 300 ml víz
- 1 vanília rúd belseje vagy aroma
- 600 ml kókusztej
- 60 g kristálycukor
- 4 maracuja minimum, de ha 6-8 db van az még jobb
- befőzőcukor (2:1-es vagy 3:1-es, mindegy, de kevés cukrot tegyünk csak a maracujához)
Elkészítése:
A tápiókát a vanília rúd magjaival egy nagyobb lábasban állni hagyjuk a vízben negyed órát. Ez idő alatt kicsit felszívja a vizet.
Addig a maracuják húsát egy lábasba kanalazzuk és kevés (nem sok) befőzőcukorral lekvárrá főzzük. Nem is tudom, úgy 1 evőkanálnyit, de kóstolhatjuk ízlés szerint. Hagyjuk hűlni.
Ha felszívta nagyjából a tápióka a vizet, felöntjük kókusztejjel, majd addig főzzük kevergetve, míg a gyöngyök puhák és áttetszőek lesznek. Ha készre főtt, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a cukrot.
Ezután rétegezhetjük is a lekvárral pezsgős poharakba. Alulra mehet vagy 1 kis réteg lekvár, rá puding, megint egy kis lekvár és tápiókával zárjuk.
Tipp:
Másféle, savanykásabb lekvárral is jól működik! Készítettem már például zöldparadicsom lekvárral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »