Tápiókapuding passiógyümölcs lekvárral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 100 g apró szemű tápióka gyöngy
  • 300 ml víz
  • 1 vanília rúd belseje vagy aroma
  • 600 ml kókusztej
  • 60 g kristálycukor
  • 4 maracuja minimum, de ha 6-8 db van az még jobb
  • befőzőcukor (2:1-es vagy 3:1-es, mindegy, de kevés cukrot tegyünk csak a maracujához)

Elkészítése:

A tápiókát a vanília rúd magjaival egy nagyobb lábasban állni hagyjuk a vízben negyed órát. Ez idő alatt kicsit felszívja a vizet.

Addig a maracuják húsát egy lábasba kanalazzuk és kevés (nem sok) befőzőcukorral lekvárrá főzzük. Nem is tudom, úgy 1 evőkanálnyit, de kóstolhatjuk ízlés szerint. Hagyjuk hűlni.

Ha felszívta nagyjából a tápióka a vizet, felöntjük kókusztejjel, majd addig főzzük kevergetve, míg a gyöngyök puhák és áttetszőek lesznek. Ha készre főtt, lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a cukrot.

Ezután rétegezhetjük is a lekvárral pezsgős poharakba. Alulra mehet vagy 1 kis réteg lekvár, rá puding, megint egy kis lekvár és tápiókával zárjuk.

Tipp:

Másféle, savanykásabb lekvárral is jól működik! Készítettem már például zöldparadicsom lekvárral is.