Szőlőzselés pohárkrém recept

Hozzávalók:
- 1 kg othello szőlő
- méz (v. cukor)
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek kukoricakeményítő
- 25 dkg mascarpone
- 1-2 dl habtejszín
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 2-3 ek mák
Elkészítése:
A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.
A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (v. cukorral), őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.
A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Ezután állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, és 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.
A poharakban lévő, teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.
Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.
A szőlőzselés pohárkrém kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 18 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »