Szőlős krémes recept

Elkészítése:
A tojásból cukorból lisztből a szokásos módon piskótát sütünk.
A krémhez tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük,majd félretesszük.
A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük majd folytonos keverés mellet sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék cukrot,vaníliás cukrot. A tojáshabot óvatosan belekeverjük a még forró vanília krémbe.
Összeállítás:
A kisült piskótát megszórjuk zsemlemorzsával majd bőségesen megszórjuk a szőlővel. Rákenjük a krémet. Hűtjük,majd dermedés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »