Színes kalács recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- csipet só
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál olvasztott margarin
- 3 dkg élesztő
- 50 dkg finom liszt
Továbbá:
- 1 db puncs ízű pudingpor/ én ezt éppen mandula aromával készítettem/
- 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2-2 evőkanál tej
- 2-2 evőkanál cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
- vaj/margarin a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd lengyos helyen duplájára kelesztjük.
A pudingport egy evőkanál cukorral és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük. A kakaóporhoz szintén adunk cukrot és tejet, és eldolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingporos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ezután a különböző színű tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk, és az így kapott fonatot a kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, az egészet letakarjuk. További fél órán át kelesztjük, amíg a formát teljesen ki nem tölti. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és 160 fokon szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »