Szilvás-túrós pite recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Tetejére:
- 0,5 kg kimagozott szilva
- 3 ek cukor
- fahéj ízlés szerint
Forma kikenéséhez:
- 1 ek vaj
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A túrót és a vajat egy csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük alaposan ki, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl és a legvégén a liszt. Keverjük simára.
A szilvákat negyedeljük el.
Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele a simára kikevert masszát. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon (170 fok) süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »