Szilvás-túrós pite recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
Tetejére:
- 0,5 kg kimagozott szilva
- 3 ek cukor
- fahéj ízlés szerint
Forma kikenéséhez:
- 1 ek vaj
- 1 ek finomliszt
Elkészítése:
A túrót és a vajat egy csipetnyi sóval keverjük ki, adjuk hozzá a porcukrot, majd dolgozzuk össze.
Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, mindegyikkel keverjük alaposan ki, majd mehet hozzá a vaníliás cukor, a tejföl és a legvégén a liszt. Keverjük simára.
A szilvákat negyedeljük el.
Egy közepes méretű, vajazott-lisztezett tepsibe öntsük bele a simára kikevert masszát. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen a tészta felé.
Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon (170 fok) süssük készre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »


