Szilvás pudingos pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 450 g liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g vaj/margarin
A töltelékhez:
- 700-800 g fagyasztott szilva (nem kell felolvasztani)
- 150 g cukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 100 ml rum
- 200 ml víz
- 2 cs pudingpor (vaníliás vagy csokoládés)
Elkészítése:
A fagyasztott, kimagozott szilvát feltesszük főzni a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul. 2 dl vízben elkeverjük a pudingokat, majd hozzáöntjük a szilvához, készre főzzük.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, a puha vajat/margarint jól elmorzsoljuk a tésztában, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, majd a tojásokkal és a tejföllel jól kidolgozzuk a tésztát. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, majd a tepsibe rakjuk. Villával kicsit megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.
A másik tésztalapot is kisodorjuk, óvatosan rátesszük a szilvás töltelékre, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, légkeverésen kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a pite, porcukorral megszórva, tetszőleges szeletekre vágjuk.
Tipp:
Mivel mi a vékony tésztát szeretjük sok-sok töltelékkel, nekem a tészta mennyiségéből 2 tepsirevaló pite jött ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »