Szilvás pudingos pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 450 g liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150 g porcukor
- 2 ek tejföl
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g vaj/margarin
A töltelékhez:
- 700-800 g fagyasztott szilva (nem kell felolvasztani)
- 150 g cukor
- 2 ek vaníliás cukor
- 100 ml rum
- 200 ml víz
- 2 cs pudingpor (vaníliás vagy csokoládés)
Elkészítése:
A fagyasztott, kimagozott szilvát feltesszük főzni a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul. 2 dl vízben elkeverjük a pudingokat, majd hozzáöntjük a szilvához, készre főzzük.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, a puha vajat/margarint jól elmorzsoljuk a tésztában, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, majd a tojásokkal és a tejföllel jól kidolgozzuk a tésztát. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, majd a tepsibe rakjuk. Villával kicsit megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.
A másik tésztalapot is kisodorjuk, óvatosan rátesszük a szilvás töltelékre, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, légkeverésen kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a pite, porcukorral megszórva, tetszőleges szeletekre vágjuk.
Tipp:
Mivel mi a vékony tésztát szeretjük sok-sok töltelékkel, nekem a tészta mennyiségéből 2 tepsirevaló pite jött ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

