Szilvás pite recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A töltelékhez:
- 80 dkg szilva
Tetejére:
- fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórunk egy közepes tepsit.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a citromhéjat, a sütőport, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a tésztára rakosgatjuk.
Kb 40 percig sütjük. Ha megsült fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

