Szilvás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A töltelékhez:
- 80 dkg szilva
Tetejére:
- fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórunk egy közepes tepsit.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a citromhéjat, a sütőport, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a tésztára rakosgatjuk.
Kb 40 percig sütjük. Ha megsült fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »