Szilvás pite recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
A töltelékhez:
- 80 dkg szilva
Tetejére:
- fahéjas kristálycukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk és zsemlemorzsával megszórunk egy közepes tepsit.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a citromhéjat, a sütőport, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és a tésztára rakosgatjuk.
Kb 40 percig sütjük. Ha megsült fahéjas cukorral megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »