Szilvás cobbler recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:
- 25 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl habtejszín
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
Szilvás réteg hozzávalói:
- 50-60 dkg szilva
- 3 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- őrölt fahéj
- 1/2 cs vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)
A tetejére való szóráshoz:
- 2-3 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport.
Végül keverjük hozzá az egész tojást, és a habtejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)
A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal, és a pudingporral (v. étkezési keményítővel).
A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.(nem baj ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő)
A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.
Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Én egy pohár tejfölt kikevertem porcukorral, és vaníliás cukorral, majd a kitálalt sütemény tetejére csorgattam. Nagyon jól illik a szilva, és az ízesített tejföl egymáshoz.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

