Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás cobbler recept

Szilvás cobbler
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta hozzávalói 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg vaj
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl habtejszín
    • csipet só
    • 1 kk őrölt fahéj

    Szilvás réteg hozzávalói:

    • 50-60 dkg szilva
    • 3 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő)

    A tetejére való szóráshoz:

    • 2-3 ek kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A lisztet, a csipet sót, és a vajat tegyük egy tálba és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport.

    Végül keverjük hozzá az egész tojást, és a habtejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben túl lágy lenne a tészta, még egy kevés lisztet gyúrjunk hozzá)

    A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral, ízlés szerint fahéjjal, és a pudingporral (v. étkezési keményítővel).

    A sütőformát alaposan kenjük ki vajjal, majd öntsük bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsuk el, majd a tésztából formázzunk kb. egyforma golyókat, és helyezzük a szilva tetejére.(nem baj ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő)

    A kristálycukrot keverjük össze a vaníliás cukorral, majd szórjuk meg vele a tészta tetejét.

    Helyezzük be a formát előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem)

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni. Én egy pohár tejfölt kikevertem porcukorral, és vaníliás cukorral, majd a kitálalt sütemény tetejére csorgattam. Nagyon jól illik a szilva, és az ízesített tejföl egymáshoz.

     

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá