Szilvás bukta recept

Hozzávalók:
- 4 dkg zsiradék (zsír vagy margarin)
- 4 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor (kihagyható)
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom reszelt héja (kihagyható)
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- langyos tej
- lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lekvár kivételével a többi alapanyagból tésztát gyúrunk annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen ragacsos és könnyen formázható legyen. 10-15 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm-esre, majd négyzetekre vágjuk. A közepére lekvárt teszünk és a négy sarkát összefogjuk.
Tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kb 10 darab lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »