Szilvás bécsi túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 20 dkg Angelo szilva
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSf
- 50 dkg túró
- 6 ek étkezési keményítő.
Díszítéshez:
- zöld pisztácia vagy mandulaforgács
- 1 ek barna nádcukor
Még kell hozzá:
- 6 db 12 cm átmérőjű kivehető aljú piteforma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csipet sóval gyorsan összegyúrjuk, méghozzá robotgéppel, akinek van persze. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvát megmossuk és felszárítjuk. A mag köré vágunk és szeletekre szedjük, legvégén marad a mag. Szép közepes nagyságú Angelo szilvát vegyünk hozzá és persze érettet, mert csak az eléggé édes. Ha ez nincs, akkor a hagyományos is megfelel természetesen.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk és a citrom héját. A túróval és a keményítővel alaposan kikeverjük.
A tésztát gyorsan, 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformákat az oldalán is, hogy legyen pereme. Az aljukat villával megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, kirakjuk a szilvával,megszórjuk a pisztáciával vagy mandulaforgáccsal és a végén a barnacukrot a közepére, a szilvákra szórjuk.
A sütőbe tesszük, 180 fokon szép aranybarnára sütjük 20 perc alatt. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarva még 10 percig sütjük. Ez inkább a nagyobb piteformában készült sütivel fordul elő, hiszen nem mindenkinek van kicsi formája. Ez a mennyiség két nagyobb 24 cm-es formához is elegendő.
Tipp:
Ezeket a tündéri piteformákat nagyon praktikusnak tartom, végre sikerült beszereznem. Jól mutat a süti bennük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »