Szilvás bécsi túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 20 dkg Angelo szilva
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSf - 50 dkg túró
- 6 ek étkezési keményítő.
Díszítéshez:
- zöld pisztácia vagy mandulaforgács
- 1 ek barna nádcukor
Még kell hozzá:
- 6 db 12 cm átmérőjű kivehető aljú piteforma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit csipet sóval gyorsan összegyúrjuk, méghozzá robotgéppel, akinek van persze. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvát megmossuk és felszárítjuk. A mag köré vágunk és szeletekre szedjük, legvégén marad a mag. Szép közepes nagyságú Angelo szilvát vegyünk hozzá és persze érettet, mert csak az eléggé édes. Ha ez nincs, akkor a hagyományos is megfelel természetesen.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk és a citrom héját. A túróval és a keményítővel alaposan kikeverjük.
A tésztát gyorsan, 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a piteformákat az oldalán is, hogy legyen pereme. Az aljukat villával megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, kirakjuk a szilvával,megszórjuk a pisztáciával vagy mandulaforgáccsal és a végén a barnacukrot a közepére, a szilvákra szórjuk.
A sütőbe tesszük, 180 fokon szép aranybarnára sütjük 20 perc alatt. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarva még 10 percig sütjük. Ez inkább a nagyobb piteformában készült sütivel fordul elő, hiszen nem mindenkinek van kicsi formája. Ez a mennyiség két nagyobb 24 cm-es formához is elegendő.
Tipp:
Ezeket a tündéri piteformákat nagyon praktikusnak tartom, végre sikerült beszereznem. Jól mutat a süti bennük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

