Szilvalekváros piskótatekercs recept
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
- 2 ek olaj
Töltelék:
- szilvalekvár
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral,sóval elektromos habverővel a legmagasabb fokozaton kezdve addig keverjük míg könnyű habos krémszerűt nem kapunk, majdnem fehér színe lesz (sokszorosára nő a térfogata).
A sütőporral elkevert lisztet 2 részletbe beleszitálom,nagy keverő mozdulatokkal elkeverem, végül az olajat is. Sütőpapírozott nagy gáztepsibe öntjük.Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon nekem 9 perc alatt sült meg.Végezzünk tűpróbát,úgy is megállapíthatjuk ha a piskóta tetejét picit megnyomjuk és a tészta visszaugrik akkor jó,ha úgy marad még süssük pár percig.
Egy tiszta konyharuhát kiterítek.Várok 1-2 percet majd sütőpapírostól ráfordítom a konyharuhára,lehúzom róla a sütőpapírt és a konyharuha segítségével feltekerem,így hagyom kihűlni.Kitekerem a konyharuhából megkentem a szilvalekvárral,feltekertem és porcukroztam a tetejét.