Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalvéta kosárka recept

Szalvéta kosárka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag réteslap
    • 1 tasak tejszínízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 ek porcukor (szóráshoz)
    • 1 ml vanília aroma
    • 10 dkg szőlő (12 szem)
    • 15 dkg mascarpone

    Elkészítése:

    4 dl tejet a cukorral felforraljuk, a pudingport a maradék 1 dl hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a forró tejhez adva addig főzzük, amíg sűrű nem lesz a puding. Hagyjuk hűlni, majd a vanília aromát és a mascarponét belekeverjük.

    Időközben a réteslapból négyzeteket vágunk ollóval, akkora darabokat (egyszerre 4-et), hogy a muffinsütőt kibéleljük vele. Helyezzük szépen bele őket, és igazgassuk el. Ezeket a kis kosarakat 200 fokon kisütjük 5 perc alatt.

    Ha kihűltek,beletöltjük a még langyos krémet, és mindegyikbe teszünk egy szem szőlőt. Tálalásig tegyük hűtőbe.

    Amikor kínáljuk, vegyük ki a formából, és tegyük tányérra, majd szórjuk meg porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá