Svéd citromtorta/muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 10 dkg liszt
- egy marék meggy/cseresznye
Elkészítése: A margarint felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.
A tésztát muffin kapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük. Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, szaftos belsejű, savanykás nyári sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »