Svéd citromtorta/muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 10 dkg liszt
- egy marék meggy/cseresznye
Elkészítése: A margarint felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.
A tésztát muffin kapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük. Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, szaftos belsejű, savanykás nyári sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

