Svéd citromtorta/muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg nádcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és lereszelt héja
- 10 dkg liszt
- egy marék meggy/cseresznye
Elkészítése: A margarint felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, ehhez jön a citrom leve és héja, majd kisebb fokozatra kapcsolva váltakozva a liszt és a margarin.
A tésztát muffin kapszlikba vagy egy kb. 20 cm átmérőjű kivajazott-kilisztezett formába öntjük. Megszórjuk kimagozott meggyel vagy cseresznyével.
160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Nagyon finom, szaftos belsejű, savanykás nyári sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »