Svájci habcsók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 gramm fehérje
- 200 gramm cukor
- ételfesték
Elkészítése:
A fehérjét és a cukrot gőz fölött 60-70 fokosra melegítjük.
Érdemes finoman kevergetni, nehogy a felcsapódó (esetleg intenzívebb) gőz miatt az edény falán elkezdjen főni a fehérje.
Amennyiben nincsen cukorhőmérőnk, akkor úgy tudjuk ellenőrizni a hőfokot, hogy belenyúlunk egy ujjunkkal és amennyiben a nem érzünk cukorszemcséket és csípi a meleg az ujjunkat készen is van!
Levesszük a tálat a gőzről, majd egy csipet citromsavat adhatunk hozzá ezen a ponton, de ez opcionális.
Kézi robotgéppel elkezdjük habosítani.
Amikor már habos színezhetjük kedvünkre gél állagú ételfestékkel, majd addig verjük a habot, míg fényes, stabil állagú nem lesz.
A habverőt kiemelve a hab csúcsai nem hajlanak vissza.
Valamilyen szép díszítőcsővel ellátott habzsákot előkészítünk, majd beletöltjük a habot és egy sütőpapírral fedett tepsire csókokat, karikákat nyomunk, ízlés szerint.
Amennyiben habcsók nyalókát szeretnétek készíteni, szükségetek lesz hurka vagy saslikpálcikákra. A képek közt látható módon nyomtok a papírra egy kis habot, amibe beágyazzátok a pálcika felső részét és erre alakíthatjátok ki majd a nektek tetsző nyalóka formát.
A kész tepsiket 70 fokos sütőben szárítjuk kb 1,5-2 órán keresztül. Vagy nagyon résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson, vagy kb 10 percenként nyissuk ki és töröljük le a sütő ajtajának belső felére kicsapódott nedvességet is.
Amikor simán leemeled a papírról a csókokat, készen is vannak, kiszáradtak.
A szárítási idő nagyban függ a sütőtől is!
Tipp:
Szív formában akár Valentin-napra vagy Anyák napjára celofánba csomagolva csodás saját kézzel készített ajándék lehet, illetve kerek vagy hosszúkás formában akár még torta dekorálására is alkalmas.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









