Svájci habcsók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 gramm fehérje
- 200 gramm cukor
- ételfesték
Elkészítése:
A fehérjét és a cukrot gőz fölött 60-70 fokosra melegítjük.
Érdemes finoman kevergetni, nehogy a felcsapódó (esetleg intenzívebb) gőz miatt az edény falán elkezdjen főni a fehérje.
Amennyiben nincsen cukorhőmérőnk, akkor úgy tudjuk ellenőrizni a hőfokot, hogy belenyúlunk egy ujjunkkal és amennyiben a nem érzünk cukorszemcséket és csípi a meleg az ujjunkat készen is van!
Levesszük a tálat a gőzről, majd egy csipet citromsavat adhatunk hozzá ezen a ponton, de ez opcionális.
Kézi robotgéppel elkezdjük habosítani.
Amikor már habos színezhetjük kedvünkre gél állagú ételfestékkel, majd addig verjük a habot, míg fényes, stabil állagú nem lesz.
A habverőt kiemelve a hab csúcsai nem hajlanak vissza.
Valamilyen szép díszítőcsővel ellátott habzsákot előkészítünk, majd beletöltjük a habot és egy sütőpapírral fedett tepsire csókokat, karikákat nyomunk, ízlés szerint.
Amennyiben habcsók nyalókát szeretnétek készíteni, szükségetek lesz hurka vagy saslikpálcikákra. A képek közt látható módon nyomtok a papírra egy kis habot, amibe beágyazzátok a pálcika felső részét és erre alakíthatjátok ki majd a nektek tetsző nyalóka formát.
A kész tepsiket 70 fokos sütőben szárítjuk kb 1,5-2 órán keresztül. Vagy nagyon résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját, hogy a gőz távozhasson, vagy kb 10 percenként nyissuk ki és töröljük le a sütő ajtajának belső felére kicsapódott nedvességet is.
Amikor simán leemeled a papírról a csókokat, készen is vannak, kiszáradtak.
A szárítási idő nagyban függ a sütőtől is!
Tipp:
Szív formában akár Valentin-napra vagy Anyák napjára celofánba csomagolva csodás saját kézzel készített ajándék lehet, illetve kerek vagy hosszúkás formában akár még torta dekorálására is alkalmas.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »