Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült túrótorta recept

Sült túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 g porcukor
    • 100 g vaj
    • 150 g búzaliszt (BL55)

    A túrótöltelékhez:

    • 500 g tehéntúró (félzsíros)
    • 90 g étkezési keményítő
    • 200 g porcukor
    • 500 ml tej
    • 400 ml tejföl (20%-os)
    • 1 db citrom héja
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 g vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

    Először a tésztát készítjük el. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzágyúrjuk a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Nem kell sokáig gyúrni, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, 10 percre betesszük a hűtőbe.

    Ha megdermedt, kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy a tészta kb 3-4 cm magasra nyúljon a tortaforma aljára. Hézagosan szurkáljuk meg és süssük  elő addig, amíg aranysárga nem lesz.

    A krém összetevőit egy tálban keverjük össze, majd tegyük a tölteléket az elősütött tésztára és 90-100 percig süssük 190 fokon, légkeverés nélkül. Ha sütés közben sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával.

    Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.

    A sült túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 223 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá