Sült túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült túrótorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 150 g búzaliszt (BL55)

A túrótöltelékhez:

  • 500 g tehéntúró (félzsíros)
  • 90 g étkezési keményítő
  • 200 g porcukor
  • 500 ml tej
  • 400 ml tejföl (20%-os)
  • 1 db citrom héja
  • 2 db tojás
  • 15 g vaníliás cukor

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

Először a tésztát készítjük el. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzágyúrjuk a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Nem kell sokáig gyúrni, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, 10 percre betesszük a hűtőbe.

Ha megdermedt, kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy a tészta kb 3-4 cm magasra nyúljon a tortaforma aljára. Hézagosan szurkáljuk meg és süssük  elő addig, amíg aranysárga nem lesz.

A krém összetevőit egy tálban keverjük össze, majd tegyük a tölteléket az elősütött tésztára és 90-100 percig süssük 190 fokon, légkeverés nélkül. Ha sütés közben sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával.

Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.