Hozzávalók:
A tésztához:
A túrótöltelékhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, majd egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Először a tésztát készítjük el. A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd hozzágyúrjuk a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Nem kell sokáig gyúrni, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, 10 percre betesszük a hűtőbe.
Ha megdermedt, kinyújtjuk és kibéleljük vele a tortaforma alját, úgy, hogy a tészta kb 3-4 cm magasra nyúljon a tortaforma aljára. Hézagosan szurkáljuk meg és süssük elő addig, amíg aranysárga nem lesz.
A krém összetevőit egy tálban keverjük össze, majd tegyük a tölteléket az elősütött tésztára és 90-100 percig süssük 190 fokon, légkeverés nélkül. Ha sütés közben sötétedne a torta teteje, fedjük le sütőpapírral, vagy alufóliával.
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk körbe a formában egy vékony, sima pengéjű késsel. Vegyük le a keretet, és szeleteljük.