Sült alma diós töltelékkel recept
Hozzávalók:
- 4 édes alma
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek méz (vagy cukor)
- 1 mk fahéj
- 1 dl édes fehérbor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az almákat pucoljuk meg, és szúrjuk ki a magházukat, és vágjunk kissé nagyobb lyukat, hogy legyen helye a tölteléknek. Citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljon be.
A darált diót a mézzel, a mazsolával, a citrom reszelt héjával, a maradék citromlével keverjük jól össze. Annyi bort adjunk hozzá, hogy ne legyen túl híg a masszánk. Tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett kis lángon 2-3 percig főzzük, hogy a dió kissé karamellizálódjon. Hagyjuk langyosra hűlni.
A töltelékkel pakoljuk meg az almákat. A tetejére rátehetjük a kivájt darabokat is.
Egy sütőformába öntsünk 0,5 dl bort, és helyezzük bele a megtöltött almákat. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel 25 perc alatt süssük készre.
Tipp:
Kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

