Sült alma diós töltelékkel recept
Hozzávalók:
- 4 édes alma
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 ek méz (vagy cukor)
- 1 mk fahéj
- 1 dl édes fehérbor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
Elkészítése:
Az almákat pucoljuk meg, és szúrjuk ki a magházukat, és vágjunk kissé nagyobb lyukat, hogy legyen helye a tölteléknek. Citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljon be.
A darált diót a mézzel, a mazsolával, a citrom reszelt héjával, a maradék citromlével keverjük jól össze. Annyi bort adjunk hozzá, hogy ne legyen túl híg a masszánk. Tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett kis lángon 2-3 percig főzzük, hogy a dió kissé karamellizálódjon. Hagyjuk langyosra hűlni.
A töltelékkel pakoljuk meg az almákat. A tetejére rátehetjük a kivájt darabokat is.
Egy sütőformába öntsünk 0,5 dl bort, és helyezzük bele a megtöltött almákat. Előmelegített, 160 fokos sütőben légkeveréssel 25 perc alatt süssük készre.
Tipp:
Kicsit hagyjuk hűlni tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

