Somlói szelet recept
Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 1 csapott evőkanál kakaó
- 1 fiola rum aroma
- 1/2 dl tej
- 10 dkg mazsola
A krémhez:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 10 dkg cukor
- 3 vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 2 vaníliás cukor
A díszítéshez,tálaláshoz:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzá keverjük a fakanállal a lisztet. A tészta masszát 3 részre osztjuk.
Egyik marad sárgán,a másikba a kakaóport keverjük,a harmadikba a darált diót. Külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
A krém készítése:
A tojássárgákat a cukorral,pudingporral, vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve,3 részre osztjuk.
Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.
Összeállítás:
Az vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe,meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
Rátesszük a diós lapot,ezt is meglocsoljuk és rásimítjuk a diós krémet.
Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk. Nagyon-nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

