Somlói galuska / Eredeti / recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 12 ek cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 1 kk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek darált dió
- 10 ek liszt
Vanília krémhez:
- 1 l tej
- 7 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Puncs öntethez:
- 10 dkg mazsola
- 1,5 dl víz
- 7 ek cukor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 reszelt citrom és narancs héja
Csokoládé öntet:
- 5 ek cukor
- 1 dl víz
- 1 púpos ek kakaópor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
Tálaláshoz:
- tejszínhab
Elkészítése:
Vanília krém: Kikeverjük a pudingport, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel, és ezt a masszát a felforralt többi tejhez öntjük. Habverővel kevergetjük és sűrűsödés után még langyosan beleöntjük a felvert tojás fehérjét.
Puncs öntet: A cukrot a vízzel felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd hűlni hagyjuk.
Csokoládé öntet: Felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot és a kakaóport. Levesszük a tűzről és belekeverjük a többi hozzávalót. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A piskótát megsütjük a szokásos módon, majd három részre vágjuk. Az első lapra a puncs ötlet kerül, a másodikra a vanília, a harmadikra a durvára darált dió. 1 napra hűtőbe tesszük.
Tálalás:
Evőkanállal 3-4 galuskát szaggatunk belőle, friss tejszínhabot teszünk rá és meglocsoljuk csokoládé öntettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »