Somlói galuska / Eredeti / recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 12 ek cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek víz
- 1 kk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek darált dió
- 10 ek liszt
Vanília krémhez:
- 1 l tej
- 7 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Puncs öntethez:
- 10 dkg mazsola
- 1,5 dl víz
- 7 ek cukor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 reszelt citrom és narancs héja
Csokoládé öntet:
- 5 ek cukor
- 1 dl víz
- 1 púpos ek kakaópor
- 3 ek rum vagy aroma
- 1 cs vaníliás cukor
Szóráshoz:
- 10 dkg durvára vágott dió
Tálaláshoz:
- tejszínhab
Elkészítése:
Vanília krém: Kikeverjük a pudingport, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot egy kevés hideg tejjel, és ezt a masszát a felforralt többi tejhez öntjük. Habverővel kevergetjük és sűrűsödés után még langyosan beleöntjük a felvert tojás fehérjét.
Puncs öntet: A cukrot a vízzel felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd hűlni hagyjuk.
Csokoládé öntet: Felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot és a kakaóport. Levesszük a tűzről és belekeverjük a többi hozzávalót. Tálalásig hűtőben tároljuk.
A piskótát megsütjük a szokásos módon, majd három részre vágjuk. Az első lapra a puncs ötlet kerül, a másodikra a vanília, a harmadikra a durvára darált dió. 1 napra hűtőbe tesszük.
Tálalás:
Evőkanállal 3-4 galuskát szaggatunk belőle, friss tejszínhabot teszünk rá és meglocsoljuk csokoládé öntettel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »