Somlói recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Világos piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
Kakaós piskótához
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 8 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
Locsolóvíz:
- 3 csapott ek cukor
- 1 citrom héja
- 3-4 ek rum
- 1 dl víz
- ezeket összeforraljuk
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 18 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva, szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a habhoz.
A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és cukorral kikeverjük, majd a tejet kanalanként csomómentesen belekeverjük. Tűzön sűrű krémet főzünk.
Ha készen van félretesszük és a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudingkrémmel összekeverjük.
A locsolóvízhez valókat összeforraljuk.
A kétféle piskótát felkockázzuk.
Egy nagy fedeles edény aljára kanalazunk a krémből erre mehet a felkockázott piskótából egy réteg, ezt öntözzük meg a locsolóvíz 1/3-val, majd beterítjük egy réteg krémmel.
Ezeket ismételjük amíg el nem fogy a piskóta, a legtetejére krém kerüljön, amit ízlés szerint díszíthetünk.Én tejszínhabot ,csokiöntetet és durván összetört diót raktam rá.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »