Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói recept

Somlói
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Világos piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg cukor
    • késhegynyi sütőpor

    Kakaós piskótához

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 8 dkg cukor
    • késhegynyi sütőpor

    Locsolóvíz:

    • 3 csapott ek cukor
    • 1 citrom héja
    • 3-4 ek rum
    • 1 dl víz
    • ezeket összeforraljuk

    Krém:

    • 1 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 18 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva, szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk.

    Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a habhoz.

    A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és cukorral kikeverjük, majd a tejet kanalanként csomómentesen belekeverjük. Tűzön sűrű krémet főzünk.

    Ha készen van félretesszük és a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudingkrémmel összekeverjük.

    A locsolóvízhez valókat összeforraljuk.

    A kétféle piskótát felkockázzuk.

    Egy nagy fedeles edény aljára kanalazunk a krémből erre mehet a felkockázott piskótából egy réteg, ezt öntözzük meg a locsolóvíz 1/3-val, majd beterítjük egy réteg krémmel.

    Ezeket ismételjük amíg el nem fogy a piskóta, a legtetejére krém kerüljön, amit ízlés szerint díszíthetünk.Én tejszínhabot ,csokiöntetet és durván összetört diót raktam rá.

    Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá