Somlói recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Világos piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
Kakaós piskótához
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 8 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
Locsolóvíz:
- 3 csapott ek cukor
- 1 citrom héja
- 3-4 ek rum
- 1 dl víz
- ezeket összeforraljuk
Krém:
- 1 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 18 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva, szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a habhoz.
A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és cukorral kikeverjük, majd a tejet kanalanként csomómentesen belekeverjük. Tűzön sűrű krémet főzünk.
Ha készen van félretesszük és a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudingkrémmel összekeverjük.
A locsolóvízhez valókat összeforraljuk.
A kétféle piskótát felkockázzuk.
Egy nagy fedeles edény aljára kanalazunk a krémből erre mehet a felkockázott piskótából egy réteg, ezt öntözzük meg a locsolóvíz 1/3-val, majd beterítjük egy réteg krémmel.
Ezeket ismételjük amíg el nem fogy a piskóta, a legtetejére krém kerüljön, amit ízlés szerint díszíthetünk.Én tejszínhabot ,csokiöntetet és durván összetört diót raktam rá.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

