Hozzávalók:
Világos piskótához:
Kakaós piskótához
Locsolóvíz:
Krém:
Elkészítése:
A piskótáknál a tojásokat a cukorral robotgéppel 10 percig verve, szép magas habot kapunk, majd a sütőporos lisztet adagonként hozzászitálva, szilikonlapáttal szépen beleforgatjuk.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A kakaós piskótánál ugyanígy járunk el, a kakaót a liszttel és sütőporral összekeverve szitáljuk a habhoz.
A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és cukorral kikeverjük, majd a tejet kanalanként csomómentesen belekeverjük. Tűzön sűrű krémet főzünk.
Ha készen van félretesszük és a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a még meleg pudingkrémmel összekeverjük.
A locsolóvízhez valókat összeforraljuk.
A kétféle piskótát felkockázzuk.
Egy nagy fedeles edény aljára kanalazunk a krémből erre mehet a felkockázott piskótából egy réteg, ezt öntözzük meg a locsolóvíz 1/3-val, majd beterítjük egy réteg krémmel.
Ezeket ismételjük amíg el nem fogy a piskóta, a legtetejére krém kerüljön, amit ízlés szerint díszíthetünk.Én tejszínhabot ,csokiöntetet és durván összetört diót raktam rá.
Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek!