Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sok magvas baguette recept

Sok magvas baguette
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg finomliszt
    • 15 dkg tönkölybúza
    • 3 dkg friss élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 4 dl víz
    • 1 dl napraforgó olaj
    • 1 kávéskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)
    • 3 g napraforgómag (szóráshoz)
    • 2 g szezámmag (szóráshoz)

    Elkészítése:

    Az “Öreg” kovász készítése

    A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. A legjobb, ha előző nap készítjük el, de ha sietünk elég lesz 3 óra is.

    A bagett bedagasztása, formázása:

    A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.

    A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.

    A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra. 20 percet pihentetjük ismét.

    Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat és keresztbe bevagdossuk a tetejét.

    Sütése:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, amivel párásítjuk a levegőt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá