Sok magvas baguette recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg tönkölybúza
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 dl víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)
- 3 g napraforgómag (szóráshoz)
- 2 g szezámmag (szóráshoz)
Elkészítése:
Az “Öreg” kovász készítése
A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. A legjobb, ha előző nap készítjük el, de ha sietünk elég lesz 3 óra is.
A bagett bedagasztása, formázása:
A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.
A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.
A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra. 20 percet pihentetjük ismét.
Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat és keresztbe bevagdossuk a tetejét.
Sütése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, amivel párásítjuk a levegőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »
9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »