Sok magvas baguette recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg tönkölybúza
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 dl víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)
- 3 g napraforgómag (szóráshoz)
- 2 g szezámmag (szóráshoz)
Elkészítése:
Az “Öreg” kovász készítése
A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. A legjobb, ha előző nap készítjük el, de ha sietünk elég lesz 3 óra is.
A bagett bedagasztása, formázása:
A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.
A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.
A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra. 20 percet pihentetjük ismét.
Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat és keresztbe bevagdossuk a tetejét.
Sütése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, amivel párásítjuk a levegőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »