Sok magvas baguette recept

Hozzávalók:
- 45 dkg finomliszt
- 15 dkg tönkölybúza
- 3 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 dl víz
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (lekenéshez)
- 3 g napraforgómag (szóráshoz)
- 2 g szezámmag (szóráshoz)
Elkészítése:
Az “Öreg” kovász készítése
A 10 dkg finomlisztet, 3 dkg friss élesztőt és 1 dl langyos, cukros vizet felfuttatjuk. A legjobb, ha előző nap készítjük el, de ha sietünk elég lesz 3 óra is.
A bagett bedagasztása, formázása:
A maradék fehér lisztet, tönkölybúza lisztet, sót, átszitáljuk. A maradék langyos vizet, valamint az öreg kovászt, napraforgó olajat hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 60 percet kelesztjük meleg helyen. 35 fokosra állítjuk a sütőt, tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük benne.
A pihentetés után lisztezett deszkán 3 egyforma cipót készítünk. A levegőt alaposan kinyomjuk a tésztából gyúrás közben.
A tésztákat megformázzuk, olyan 3-4 ujjnyi szélesre és a tepsi szélességű hosszúra. 20 percet pihentetjük ismét.
Mielőtt betennénk a sütőbe, megkenjük tojással, a tetejére rászórjuk a magvakat és keresztbe bevagdossuk a tetejét.
Sütése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, 35-40 perc alatt pirosra sütjük a bagetteket. Finom, ropogós lesz a héja, ha teszünk be egy bögre vizet, amivel párásítjuk a levegőt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »