Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Scolebrod vagyis vanília krémes süti recept

Scolebrod vagyis vanília krémes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
    • 4 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 teáskanál őrölt kardamom

    A töltelékhez:

    • 3 evőkanál krémes krémpor
    • 2 dl tej

    A cukormázhoz:

    • 1 evőkanál citromlé
    • 3 evőkanál porcukor
    • kókuszreszelék a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük és így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helyen 1 óráig kelesztjük. Az idő letelte után ismét átgyúrjuk és letakarva további félóráig kelesztjük.

    A tésztát újra átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis mélyedést készítünk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a gombócokat és krémporból készült krémet töltünk a kráterekbe ( a krémport mixerrel elkeverjük a tejjel).

    180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 10-15 perc.

    A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

    Tipp:

    A svéd süti illata reggel szinte mámorító!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá