Scolebrod vagyis vanília krémes süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 4 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 teáskanál őrölt kardamom
A töltelékhez:
- 3 evőkanál krémes krémpor
- 2 dl tej
A cukormázhoz:
- 1 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál porcukor
- kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, annyi különbséggel, hogy a kardamomot kis mozsárban porrá őröljük és így keverjük a lisztbe. Letakarva, meleg helyen 1 óráig kelesztjük. Az idő letelte után ismét átgyúrjuk és letakarva további félóráig kelesztjük.
A tésztát újra átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis mélyedést készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a gombócokat és krémporból készült krémet töltünk a kráterekbe ( a krémport mixerrel elkeverjük a tejjel).
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 10-15 perc.
A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és a citromlevet. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.
Tipp:
A svéd süti illata reggel szinte mámorító!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »