Sárgabarackos-totus bonbon recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Burokhoz:
- fehér kakaóvaj (elhagyható)
- 30 dkg étcsokoládé
Zseléhez:
- 5 dkg sárgabarack lekvár
- 1 gramm zselatin
Töltelékhez:
- 10 dkg totu
- 1-2 evőkanál citromlé
- reszelt citromhéj
- 2-3 teáskanál eritrit
Elkészítése:
A zseléhez a lekvárt felmelegítjük. Feloldjuk benne a zselatint, majd kihűtjük.
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.
A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük, majd a felolvasztott fehér kakaóvajjal megfröcsköljük. Ha megdermedt lesorjázzuk.
A csokoládét temperájuk. A 2/3-ad részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét és csomómentesre keverjük. Visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük. A formába töltjük. Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek.
Kiöntjük a felesleges csokoládét. Hagyjuk kicsit dermedni, majd lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét. Hűtőbe tesszük.
Amikor megdermedt a burok, akkor habzsák segítségével megtöltjük: először a zselével, majd a totuval. Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak!
A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.
Tipp:
Időigényes, precíziót követelő recept, de a végeredményért megéri!