Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos-totus bonbon recept

Sárgabarackos-totus bonbon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Burokhoz:

    • fehér kakaóvaj (elhagyható)
    • 30 dkg étcsokoládé

    Zseléhez:

    • 5 dkg sárgabarack lekvár
    • 1 gramm zselatin

    Töltelékhez:

    • 10 dkg totu
    • 1-2 evőkanál citromlé
    • reszelt citromhéj
    • 2-3 teáskanál eritrit

    Elkészítése:

    A zseléhez a lekvárt felmelegítjük. Feloldjuk benne a zselatint, majd kihűtjük.

    A töltelék hozzávalóit késes aprítóban összedolgozzuk.

    A burokhoz a formát puha ronggyal áttörölgetjük, majd a felolvasztott fehér kakaóvajjal megfröcsköljük. Ha megdermedt lesorjázzuk.

    A csokoládét temperájuk. A 2/3-ad részét 45 fokra felmelegítjük. Hozzáadjuk a maradék, apróra vágott csokoládét és csomómentesre keverjük. Visszahűtjük 27 fokosra, majd 29-30,5 fokra melegítjük. A formába töltjük. Az asztalhoz csapkodjuk kicsit a formát, hogy a légbuborékok feljöjjenek.

    Kiöntjük a felesleges csokoládét. Hagyjuk kicsit dermedni, majd lesorjázzuk kaparóval a forma tetejét. Hűtőbe tesszük.

    Amikor megdermedt a burok, akkor habzsák segítségével megtöltjük: először a zselével, majd a totuval. Ne feledkezzünk meg helyet hagyni a talpaknak!

    A maradék csokoládét újra temperáljuk, majd a forma tetejére öntjük. Egy mozdulattal elsimítjuk rajta. Hűtőbe tesszük kb 20 percre, majd enyhén az asztalhoz ütve kiborítjuk belőle a kész bonbonokat.

    Tipp:

    Időigényes, precíziót követelő recept, de a végeredményért megéri!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá