Sakk szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl habtejszín
- 1 kanál méz
Díszítés:
- pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.
A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.
Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.
Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.
A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


