Sakk szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl habtejszín
- 1 kanál méz
Díszítés:
- pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.
A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.
Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.
Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.
A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »