Sakk szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl habtejszín
- 1 kanál méz
Díszítés:
- pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.
A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.
Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.
Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.
A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »