Sakk szelet recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 2-3 kanál holland kakaópor
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsoki
- 1 dl habtejszín
- 1 kanál méz
Díszítés:
- pörkölt mandula
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A margarint megolvasztjuk, majd a porcukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporos lisztet, majd összekeverjük.
A tésztát elfelezzük, az egyik felébe kakaóport keverünk.
Sütőpapíros sütőlapra tesszük, a tepsi egyik oldalára a sárga, a másikra a csokis masszát. Közéjük egy csík sütőpapírt teszünk, hogy ne nőjenek össze. 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A csokikat gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor felolvadtak hozzáadjuk a habtejszínt és egy kanál mézet.
Ha a tészták kihűltek, akkor egyforma hosszú csíkokra vágjuk őket, majd összeragasztjuk a csokis krémmel.
A tetejére krémet kenünk és megszórjuk pörkölt mandulával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.