Sajttorta gyümölccsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g kakaós keksz
- 100 g vaj
A töltelékhez:
- 500 g mascarpone sajt (vagy krémsajt)
- 1 citromlé
- 380 ml tejszín
- 4 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 250 g áfonya
Tetejére:
- 400 ml víz
- 100 ml áfonyaszörp
- 100 g cukor
- 40 g étkezési keményítő
Elkészítése:
A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe rakjuk egy órára amíg összeáll a mascarponés krém. Ezután rárakjuk a tetejére a megmosott és megszárított fekete áfonyát és rákanalazzuk a zselét. Hideg helyen legalább 5 órát állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.
Tipp:
Itt is megtalálható a recept https://receptekaz.com/node/894
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »