Sajttorta gyümölccsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 200 g kakaós keksz
- 100 g vaj
A töltelékhez:
- 500 g mascarpone sajt (vagy krémsajt)
- 1 citromlé
- 380 ml tejszín
- 4 ek porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 100 ml forró víz
- 20 g zselatinpor
- 250 g áfonya
Tetejére:
- 400 ml víz
- 100 ml áfonyaszörp
- 100 g cukor
- 40 g étkezési keményítő
Elkészítése:
A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.
A 400 ml vizet, cukrot, szörpöt és az étkezési keményítőt összekeverjük és sűrű pudingot főzünk.
A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.
A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe rakjuk egy órára amíg összeáll a mascarponés krém. Ezután rárakjuk a tetejére a megmosott és megszárított fekete áfonyát és rákanalazzuk a zselét. Hideg helyen legalább 5 órát állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát és felszeleteljük.
Tipp:
Itt is megtalálható a recept https://receptekaz.com/node/894