Sajtos-szárított paradicsomos finomság recept

Hozzávalók:
- 7 ek Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)
- 1 tk só
- 3 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dl tej
- fél citrom leve
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk paradicsompüré
- 2 ek olíva olaj
- 8-10 db konfitált paradicsom
- 20 dkg gouda sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).
Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).
Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! :)
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »