Sajtos-szárított paradicsomos finomság recept
Hozzávalók:
- 7 ek Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)
- 1 tk só
- 3 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dl tej
- fél citrom leve
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk paradicsompüré
- 2 ek olíva olaj
- 8-10 db konfitált paradicsom
- 20 dkg gouda sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).
Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).
Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! :)
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


