Sajtos-szárított paradicsomos finomság recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 7 ek Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)
- 1 tk só
- 3 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2,5 dl tej
- fél citrom leve
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk paradicsompüré
- 2 ek olíva olaj
- 8-10 db konfitált paradicsom
- 20 dkg gouda sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).
Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).
Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! :)
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.