Sajtos-szárított paradicsomos finomság

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 7 ek Schar B mix liszt (aki nem gluténérzékeny: 7ek. finomliszt)
  • 1 tk só
  • 3 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2,5 dl tej
  • fél citrom leve
  • 3 tojás
  • 1 tk paradicsompüré
  • 2 ek olíva olaj
  • 8-10 db konfitált paradicsom
  • 20 dkg gouda sajt

Elkészítése:

A sütőt előmelegítem (villany: 180 fok; légkeveréses: 160 fok; gáz: 4 fokozat).

Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban habverővel összekeverem a tejet, a citrom levét, a tojást, a paradicsompürét, az olajat. A nedves hozzávalókat hozzákeverem a szárazhoz, hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, a sajtot (néhány csipetet meghagyok a tetejére).

Muffin formába öntöm, a tetejét megszórom sajttal és 30-35 percig sütöm (úgy, hogy a közepébe szúrt hústű tisztán jöjjön ki).

Önmagában is nagyon ízletes, de félbevágva, megvajazva ajánlom! :)

Jó étvágyat!