Sajtos-sonkás kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 750 g búzaliszt
- 150 ml étolaj
- 0.5 púpos evőkanál só
- 1 csapott teáskanál kristálycukor
- 300 ml tej
- 38 g élesztő (friss)
- 175 g kefir
A töltelékhez:
- 250 g sonka (szeletelt)
- 250 g sajt – trappista (szeletelt)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival kézzel összedolgozzuk.
Ezután kelesztőtálba tesszük és 1 órát kelesztjük. 6 egyenlő nagyságú bucit készítünk, melyeket kör alakúra nyújtunk, majd 8 cikkre vágunk.
Sonkát és sajtot teszünk mindegyik cikk szélesebb végére.
Feltekerjük kis kifliknek a tésztacikkeket, tepsibe tesszük őket tojással megkenjük és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket kb 20-25 perc alatt.
Tipp:
Az eredeti recept szerint kenyérsütő géppel készül a tészta, én kézzel dagasztottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »