Sacher kocka recept
Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 35 dkg sárgabaracklekvár
- 2 dl habtejszín
- 4 dkg vaj
- 5 ek porcukor
- 25 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához a vajat felolvasztjuk, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk, hogy az is elolvadjon.
A tojásokat a cukorral felverjük. A csokoládés keveréket 3 evőkanál vízzel, a liszttel, és sütőporral, pici sóval a tojáskrémbe keverjük. Vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ha ki hűlt a tészta, félbe vágjuk, megkenjük a baracklekvárral az egyik felét, visszatesszük a tetejét, és azt is megkenjük lekvárral, majd tetszés szerinti egy forma kockákra vágjuk.
A mázhoz a habtejszínt, a vajat, a porcukrot lassan kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és simára keverjük. Ha hűlt egy kicsit a süti kockákat egyenletesen megkenjük, és a tetejét is bevonjuk a csokival. Dermedés után fogyasztható.
Tipp:
Bár a receptben le van írva a csokimáz, de én most csak sima tortabevonóval kentem meg. Hát nem lett olyan szép, mint kellett volna, de azért biztosan el fog fogyni.