Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sacher kocka recept

Sacher kocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg étcsokoládé
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 35 dkg sárgabaracklekvár
    • 2 dl habtejszín
    • 4 dkg vaj
    • 5 ek porcukor
    • 25 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat felolvasztjuk, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk, hogy az is elolvadjon.

    A tojásokat a cukorral felverjük. A csokoládés keveréket 3 evőkanál vízzel, a liszttel, és sütőporral, pici sóval a tojáskrémbe keverjük. Vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
    Ha ki hűlt a tészta, félbe vágjuk, megkenjük a baracklekvárral az egyik felét, visszatesszük a tetejét, és azt is megkenjük lekvárral, majd tetszés szerinti egy forma kockákra vágjuk.

    A mázhoz a habtejszínt, a vajat, a porcukrot lassan kevergetve felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a csokoládét, és simára keverjük. Ha hűlt egy kicsit a süti kockákat egyenletesen megkenjük, és a tetejét is bevonjuk a csokival. Dermedés után fogyasztható.

    Tipp:

    Bár a receptben le van írva a csokimáz, de én most csak sima tortabevonóval kentem meg. Hát nem lett olyan szép, mint kellett volna, de azért biztosan el fog fogyni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá