Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos meggyes recept

Rumos meggyes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2* 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2* 8 dkg porcukor
    • 2* 6 dkg finomliszt
    • 2* 2 dkg kakaó
    • 2*2 ek víz
    • 2*1 ek olaj
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék:

    • 70 dkg meggybefőtt (jól lecsepegtetni)
    • 3 ek rum vagy rumaroma
    • 10 dkg babapiskóta, amit négyfelé tördelünk a krémhez
    • 2 cs tejszínízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin

    A tészta hozzávalóiból kétszer kell egyforma lapot sütni!

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk a következő módon:

    A 4 tojás sárgáját kikeverem a cukorral, hozzáadom a vizet és olajt. A liszthez hozzákeverem a kakaót és sütőport, és így egyben beleszitálom a tojásos masszába. A tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán beleforgatom a masszába.

    Zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24×35 cm-s vagy ehhez közelítő nagyságú tepsibe teszem. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm 180 C-n.Nem nyitom ki az ajtót rá. Amikor kész, tűpróbát végzek,kiveszem vagy hagyom még. Kihűléskor leveszem róla a sütőpapírt. Ugyan így járok el a második lappal is.

    Töltelék:

    A pudingot megfőzöm tejben, még melegen hozzákeverem a cukrot. Hagyom kihűlni, lefedem vagy fóliával lezárom, így nem bőrösödik meg a teteje. A vajat habosra keverem és hozzáadom a kihűlt pudingot. Bele teszem a piskóta darabokat, a meggyet és a rumot.

    Összekeverem, majd a tölteléket rárakom az alsó lapra. Érdemes kicsit rányomkodni, hogy a közök is krémmel telítődjenek. Ráteszem a másik lapot ezt is finoman rányomkodom. Beteszem a hűtőbe 30 percre. Végül csoki mázzal bevonom a tetejét és pár óra múlva szeletelem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá