Rozsdás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szelet hosszú csont nélküli karaj
- só
- őrölt bors
- kb 0,5 dl
- 3 közepes burgonya
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 derezd fokhagyma
- ízlés szerint ketchup
- 1 dl húsleves alaplé
Elkészítése:
A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, kivesszük az olajból és félretesszük. Amikor az összes húst kisütöttük, a megmaradt olajba beletesszük a vörös- és a fokhagymát, majd állandó keverés mellett megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a ketchupot, hozzáöntjük a húsleves alaplét, majd visszatesszük bele a húst és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Burgonya rösztivel tálaljuk.
Röszti készítése:
A burgonyát megpucoljuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben 0,5 dl olajat teszünk és hús nagyságú szeleteket sütünk a burgonyából. A kisült rösztire tesszük a húst, majd rá a hagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »