Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rozsdás szelet recept

Rozsdás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet hosszú csont nélküli karaj
    • őrölt bors
    • kb 0,5 dl
    • 3 közepes burgonya
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • 1 derezd fokhagyma
    • ízlés szerint ketchup
    • 1 dl húsleves alaplé

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, kivesszük az olajból és félretesszük. Amikor az összes húst kisütöttük, a megmaradt olajba beletesszük a vörös- és a fokhagymát, majd állandó keverés mellett megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a ketchupot, hozzáöntjük a húsleves alaplét, majd visszatesszük bele a húst és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Burgonya rösztivel tálaljuk.

    Röszti készítése:

    A burgonyát megpucoljuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk és borsozzuk.

    Egy serpenyőben 0,5 dl  olajat teszünk és hús nagyságú szeleteket sütünk a burgonyából. A kisült rösztire tesszük a húst, majd rá a hagymát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá