Rozsdás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6 szelet hosszú csont nélküli karaj
  • őrölt bors
  • kb 0,5 dl
  • 3 közepes burgonya
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 1 derezd fokhagyma
  • ízlés szerint ketchup
  • 1 dl húsleves alaplé

Elkészítése:

A karaj szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, kivesszük az olajból és félretesszük. Amikor az összes húst kisütöttük, a megmaradt olajba beletesszük a vörös- és a fokhagymát, majd állandó keverés mellett megpirítjuk. Amikor megpirult, hozzáadjuk a ketchupot, hozzáöntjük a húsleves alaplét, majd visszatesszük bele a húst és 1-2 perc alatt összeforraljuk. Burgonya rösztivel tálaljuk.

Röszti készítése:

A burgonyát megpucoljuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben 0,5 dl  olajat teszünk és hús nagyságú szeleteket sütünk a burgonyából. A kisült rösztire tesszük a húst, majd rá a hagymát.