Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsa szelet recept

Rózsa szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom héja és leve
    • 1 cs sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek kakaó
    • 1,5 dl tejföl

    A töltelékhez:

    • 30 dkg darált dió
    • 20 dkg porcukor
    • 1 kis üveg baracklekvár

    A mázhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 14 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.

    Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.

    Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.

    A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá