Rózsa szelet recept
Elkészítése:
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.
A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

