Rózsa szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 ek kakaó
  • 1,5 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kis üveg baracklekvár

A mázhoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 14 dkg porcukor

Elkészítése:

A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.

Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.

Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22×28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel.

A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszurkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.