Ropogós diós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg darált dió
- 8 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 4 csomag vaníliás cukor
- fél dl kávé
A tetejére:
- 20 dkg szögletes keksz
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.
A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.
A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.
A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


