Ropogós diós recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 4 csomag vaníliás cukor
- fél dl kávé
A tetejére:
- 20 dkg szögletes keksz
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.
A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.
A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.
A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.