Ropogós diós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós diós

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • fél dl kávé

A tetejére:

  • 20 dkg szögletes keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.

Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.

A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.

A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.

A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.