Rizs koch recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 1,1 liter tej
- 2 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 3 csomag vaniliás cukor
- 8 dkg vaj
- 1 csipett só
- 1 citrom héja
- fél narancs héja
- 8 dkg óriás mazsola
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 üveg barack, vagy eperlekvár
- csokiöntet
- kakaópor
Elkészítése:
A tejet, a vizet fel teszem egy lábosba, bele reszelem a citrom és narancs héját, hozzá adok 1 csomag vaníliás cukrot, mazsolát, vajat és a cukrot és a rizst. A rizst puhára főzöm. Félre rakom kihűlni.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem. A sárgáját vaníliás cukorra habosra keverem.
Ha már majdnem teljesen kihűlt össze keverem a tojássárgájával és a fehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőbe kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Még kicsit langyosan szeletelem. Lekvárral és a felvert habtejszínnel tálalom, kevés csoki öntettel és kakaóporral díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

