Rizs koch recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 1,1 liter tej
- 2 dl víz
- 3 evőkanál cukor
- 3 csomag vaniliás cukor
- 8 dkg vaj
- 1 csipett só
- 1 citrom héja
- fél narancs héja
- 8 dkg óriás mazsola
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 2,5 dl habtejszín
- 1 üveg barack, vagy eperlekvár
- csokiöntet
- kakaópor
Elkészítése:
A tejet, a vizet fel teszem egy lábosba, bele reszelem a citrom és narancs héját, hozzá adok 1 csomag vaníliás cukrot, mazsolát, vajat és a cukrot és a rizst. A rizst puhára főzöm. Félre rakom kihűlni.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem. A sárgáját vaníliás cukorra habosra keverem.
Ha már majdnem teljesen kihűlt össze keverem a tojássárgájával és a fehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőbe kb. 35-40 perc alatt készre sütöm.
Még kicsit langyosan szeletelem. Lekvárral és a felvert habtejszínnel tálalom, kevés csoki öntettel és kakaóporral díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »