Rikottás almatorta recept

Hozzávalók:
- 3 db nagyobb idared alma
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg ricotta
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg liszt
- vaj és darált mandula a formához
- 3 dkg fenyőmag
- 10 dkg porcukor + a szóráshoz
- 2 ek citromlé
- 2 ek mandulalikőr
Előkészítés:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.
Elkészítés:
A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is.
Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal.
Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.
A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. 8 szelet lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »