Rikottás almatorta recept
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb idared alma
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg ricotta
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg liszt
- vaj és darált mandula a formához
- 3 dkg fenyőmag
- 10 dkg porcukor + a szóráshoz
- 2 ek citromlé
- 2 ek mandulalikőr
Előkészítés:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.
Elkészítés:
A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is.
Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal.
Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.
A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. 8 szelet lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

