Rikottás almatorta recept
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb idared alma
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg ricotta
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg liszt
- vaj és darált mandula a formához
- 3 dkg fenyőmag
- 10 dkg porcukor + a szóráshoz
- 2 ek citromlé
- 2 ek mandulalikőr
Előkészítés:
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.
Elkészítés:
A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is.
Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal.
Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.
A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. 8 szelet lesz belőle.