Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rikottás almatorta recept

Rikottás almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 db nagyobb idared alma
    • 1 db citrom reszelt héja és leve
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg ricotta
    • 1 tk sütőpor
    • 25 dkg liszt
    • vaj és darált mandula a formához
    • 3 dkg fenyőmag
    • 10 dkg porcukor + a szóráshoz
    • 2 ek citromlé
    • 2 ek mandulalikőr

    Előkészítés:

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.

    Elkészítés:

    A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is.

    Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal.

    Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.

    A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. 8 szelet lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá