Rikottás almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb idared alma
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg ricotta
  • 1 tk sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • vaj és darált mandula a formához
  • 3 dkg fenyőmag
  • 10 dkg porcukor + a szóráshoz
  • 2 ek citromlé
  • 2 ek mandulalikőr

Előkészítés:

Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.

Elkészítés:

A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is.

Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal.

Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig.

A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral. 8 szelet lesz belőle.