Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigoletto linzer tortácskák recept

Rigoletto linzer tortácskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag vaníliás cukor
    • 3 ek darált mandula

    Töltelék:

    • 15 dkg darált mandula
    • 3 ek cukor
    • 0,7 dl tej
    • 1 tk vanília aroma
    • 0,5 citrom héja
    • 2-3 ek sűrű sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet és a darált mandulát összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. Egy másik keverőtálban a cukrot és a vaníliás cukrot, a vajat és a két tojást kézi mixer segítségével kb. 4-5 perc alatt habosra keverjük. Ezután a lisztes mandulás keveréket hozzáöntjük, és lágy linzertésztát gyúrunk belőle.

    Pár percig pihentessük szobahőmérsékleten, addig készítsük el a tölteléket.

    Ehhez tegyük egy lábasba a tejet és a cukrot, reszeljük hozzá a fél citrom héját, és öntsük hozzá a vanília aromát. Kezdjük el melegíteni, és adjuk hozzá a mandulát is. Folyamatos keverés mellett készítsünk sűrű masszát (ügyeljünk rá, hogy valóban nagyon sűrű legyen, megálljon egy kiskanálon.)
    Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és fedjük le, hogy még jobban magába szívhassa a vaníliás tejet a mandula.

    Folytassuk a tészta kiszaggatásával.

    Lisztezett felületen 2-3 mm-re nyújtsuk ki a tésztát, és cakkos szélű kekszszaggatóval (virágforma, vagy sima pogácsaszaggató is megteszi) szaggassuk ki. Amennyiben szép végeredményt szeretnénk, használjunk eltérő méretű szaggatókat, egy kisebbet és egy nagyobbat.

    A tészta töltését a következő módon végezzük: a nagyobb linzerlapra rakjunk egy mokkáskanálnyi lekvárt, kicsit kenjük el a tésztaalapon, majd erre tegyünk rá kb. 1,5 kanálnyi mandulatölteléket is. Helyezzünk rá egy kisebb linzerlapot, és kicsit nyomkodjuk le az oldalát (kb. kalapformát kell kapnunk). Addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a tésztánk kitart.

    A kis tortácskákat rakjuk sütőpapíros, vagy teflon tepsire, és előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Még langyosan hintsük meg porcukorral, és így tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá